مساله تعیین تارگت فروش
پرسش از دیسکاپ: ما یک فروشگاه آنلاین داریم و قبل از کرونا فروش خوبی داشتیم ولی بعد افت کردیم؛ برای تحلیل دادههای فروش و مشتریان به تازگی تیم دیتا را تشکیل دادیم و در حال حاضر در تارگت فروش اختلاف نظر داریم. تیم فروش گفته تارگتهایی که برای فروش ماهانه تعیین شده واقعبینانه نیست. با توجه به اینکه اکثر مردم از دیجی کالا خرید میکنند میخواهیم بدانیم آمار فروش دیجی کالا در کرونا چقدر تغییر کرده؟
پاسخ: همانطوریکه میدانید تعداد و تنوع فروشگاههای فعال زیاد است بنابراین برای اطلاع از روند تغییرات فروش، شاید بهتر باشد آمار فروشگاههایی که در همان رسته و مقیاس فروشگاه شما فعال هستند را بررسی کنید.
درباره آماری که از دیجی کالا پرسیدید در فروردین ۹۹، تعداد مشتریان جدید دیجی کالا ۷۰% رشد داشته است. از شروع بحران کرونا، تعداد مشتریان جدید دیجی کالا در اسفند ۹۸ به روزی ۱۲۰۰۰ نفر رسید و در فروردین ۹۹ به ۱۰،۰۰۰ مشتری. همچنین حجم فروش نسبت به فروردین ۹۸، ۲.۵ برابر شد. ارزش هر سفارش و ظرفیت ثبت سفارش به شرح زیر افزایش یافت:
متوسط ارزش هر سفارش از دیجی کالا:
نیمه اول ۹۸: ۴۱۸۰۰۰ تومان در مقایسه با نیمه اول ۹۷: ۴۲۱۰۰۰ تومان
نیمه دوم ۹۸: ۴۹۶۰۰۰ تومان در مقایسه با نیمه دوم ۹۷: ۳۵۸۰۰۰ تومان
ظرفیت ثبت سفارش روزانه در دیجی کالا:
قبل از اسفند ۹۸: ۲۰۰ هزار آیتم
در ابتدای اسفند ۹۸: ۲۵۰ هزار آیتم
در حال حاضر (فروردین ۹۹): ۳۰۰ هزار آیتم
اگرچه این آمار از تغییر رفتار خرید مردم در اوایل شیوع کرونا دید خوبی به ما میدهد اما این میزان از رشد از فروشگاههای دیگر با مشتریان کمتر و در مقیاس کوچکتر، به طور کلی انتظار نمیرود (مگر اینکه برای مثال در زمینه فروش محصولاتی باشند که تقاضای آنها زیاد شده مانند مواد ضدعفونی و ماسک). بنابراین بهتر است با توجه به میزان فروش قبلی خود، پتانسیل تیم فروش، رویدادهای تاثیرگذار امسال روی میزان فروش، تعداد مشتریان جدید و فاکتورهایی از این دست، تارگتهای درستی تعیین کنید که با برنامههای مارکتینگ شما پشتیبانی میشوند.
]منبع آمار: پیوست، ۲۴ فروردین ۹۹ – peivast.com]